Otvárame novú prípravu na prijatie sviatosti birmovania, ktorá bude vyslúžená v našej farnosti v máji/júni 2025. Prihlásiť na birmovku sa môžu žiaci 9. ročníka základných škôl a starší. Prihlasovanie je prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá je zverejnená na našej farskej webovej stránke:

https://www.farnost-topolcany.sk/prihlaska-na-birmovku

Po elektronickom prihlásení si musí záujemca prihlášku prevziať vo svojom uvedenom e-maily, vytlačiť si ju, musí ju on dvakrát podpísať a jeden podpis pridá niektorý z rodičov. Vytlačenú a podpísanú prihlášku musí záujemca o birmovanie priniesť osobne v úradných hodinách do kancelárie farského úradu.

Pokiaľ dotyčný nebýva na územní topoľčianskych farností a ich filiálok či vo farnosti Nitrianska Streda, musí spolu s prihláškou priniesť aj povolenie svojho pána farára, že môže sviatosť birmovania prijať v našej Farnosti Topoľčany. Rovnako pokiaľ nebol niekto pokrstený v Topoľčanoch, musí s prihláškou priniesť aj svoj krstný list z farnosti, kde krst prijal.

Ak niekto zo záujemcov o birmovanie nemá prístup k internetu alebo počítaču, príde osobne v úradných hodinách do kancelárie nášho farského úradu, kde spolu s kňazov elektronickú prihlášku vyplní.

Prihlasovanie na birmovku je do pondelka 14. októbra 2024. Po tomto dátume sa začína samotná príprava a spoločné náukové stretnutia s prihlásenými birmovancami. Spoločné stretnutie birmovancov býva potom každý mesiac vo farskom kostole a to vo vybraný utorok popoludní o 16.00 hod. či paralelne rovnaké stretnutie vo vybranú sobotu o 10.00/10.30 hod. Sám birmovanec si z ohlásených dvoch zhodných stretnutí vyberie to, ktoré mu časovo najviac vyhovuje. Termíny stretnutí sú ohlásené vždy vo farských oznamoch a dostane ich na vedomie birmovanec aj elektronicky do svojho emailu. Kópia každého mailu, ktorý pôjde birmovancovi, ide na vedomie tiež rodičovi na jeho uvedený email v prihláške.

Povzbudzujeme mladých, aby sa oduševnene prihlásili na prijatie sviatosti birmovania.
Ubezpečujeme ich, že spolu to zvládneme!



Mediálna spolupráca

Administrátor a autor web stránky:
Ing. Vladimír Chrenko

Web stránka obsahuje fotografie od uvedených autorov i ostatných prispievateľov:
Jozef Matúš - grafik
Roman Fabík - https://www.rmcphotography.sk/
Samuel Dostál - https://www.facebook.com/samuel.dostal.art
Peter Faltys - https://www.instagram.com/peterfaltys/

ĎAKUJEME! Zavrieť okno

Kontakt

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Topoľčany

Nám. M. R. Štefánika 34/61
955 01 Topoľčany
E-mail: topolcany.fara@gmail.com
Tel.: 038 / 53 263 02
Nemocničný mobil: 0904 / 009 524
IČO: 34075771
DIČ: 2021306826
Číslo účtu Farnosti Topoľčany vedený v Slovenskej sporiteľni:
SK07 0900 0000 0000 3851 2757

Zavrieť okno
Open popup